Zomerexpositie Doro Krol in Millinger Theetuin

Doro Krol exposeert de komende maanden haar mooiste schilderwerken in de Millinger Theetuin. De kunstenares bouwt haar tijdelijke atelier in de expositieruimte van de Millinger Theetuin en is geregeld aanwezig om nieuwe schilderijen te maken. De expositie duurt van 7 juli tot en met 31 augustus.  

Doro Krol, voormalig nachtburgemeester van Nijmegen, laat zich in haar schilderkunst inspireren door landschappen, typische gebouwen, bruggen, straatjes en andere herkenbare plekjes in en rondom Nijmegen. Tijdens haar zomerexpositie in de Millinger Theetuin staat de prachtige natuur van de Ooij en de Millingerwaard centraal; de vele weide- en watervogels in het bijzonder. Getekend en gedrukt. Op papier en op doek. Met en zonder patronen.

De werken van Doro Krol zijn herkenbaar aan hun rijke vormen en kleuren, eenvoud en verstilling. Met haar oog voor detail en natuurlijke interesse voor schoonheid maakt Doro schilderijen die soms niet van echt zijn te onderscheiden. Haar aansprekende composities ontroeren en betoveren, zijn kleine pareltjes van formaat. Over haar zomerexpositie in de Millinger Theetuin zegt Doro: “Dit is de perfecte locatie om mijn werk te tonen. Een paradijselijke setting, middenin de natuur. Daarom bouw ik tijdelijk een klein atelier in de expositieruimte, waar ik geregeld aanwezig ben om me te laten inspireren en nieuwe kunstwerken te maken.” Ik ben er zo ie zo op de zaterdagen 5 augustus en 12 augustus.

 

Zomerexpositie Doro Krol

Millinger Theetuin, Klaverland 9
NL-6566 JD Millingen aan de Rijn
t: 0031 (0)481 431 885
e: contact@millingertheetuin.nl
Dagelijks geopend van 10:00 – 18:00 uur

Doro Krol maakt vrije kunst, maar werkt ook in opdracht. De prijzen van haar schilderijen variëren van € 25 tot € 800 per stuk.

Meer informatie

Doro Krol

t: 06 – 1890 38 87
e: dkrol@fo.nl.
www.dorokrol.nl