Zomeravondspektakel 

​Vrijdag 28 juli, in de avond, serveert de Millinger Theetuin een culturele verrassing. Een keur aan bijzondere artiesten geven acte de présence in een voor de gelegenheid feeëriek uitgelichte tuin. Voor de bezoeker een unieke kans op een avondlijke blik op de oase in de Millingerwaard, omlijst door veelzijdige muziek en culinaire surprises.

Het is voor het eerst dat de Millinger Theetuin een avondprogramma presenteert. De tuin wordt omgetoverd tot een duizend-en-één-nacht theater en een veelkleurig palet aan artiesten zal de zomeravond een gouden randje geven.

Optredens

Op diverse locaties in de tuin, en in roulatie, zijn er uiteenlopende optredens.

Bijvoorbeeld van Nina van der Leest, zangeres, componiste en gitariste, die haar inspiratie haalt uit folkmuziek, progressieve rock en moderne gecomponeerde muziek. Haar teksten zijn eerlijk en toegankelijk, soms rauw en confronterend. Zij speelt nummers van haar eerste cd ‘Nina Vine’.

The Swinging Bronco Brothers jongleren vrolijk met muzikale stijlen en toveren een hartverwarmende reis langs vergeten parels uit het verleden voor het voetlicht; van jazzy swing tot vrolijke pop, van melancholische country tot ronkende rock’n’roll.

Van geheel andere orde dan weer is het optreden van Guido Jansen en Hugo Doesburg. Met cello en viool geven zij op licht klassieke wijze een subtiel cachet aan de zomeravond.

En dan is er nog Nijmeegs schipperszoon, rivierenkenner en auteur Frank Anthonie van Alphen die, intiem en met donkere stem, zal voordragen uit zijn laatste boek ‘Het Licht van Andere Dagen’ over een lange reis door Zuidoost-Azië.

De avond wordt, geheel in overeenstemming met de sfeer van de theetuin op sprookjesachtige wijze afgesloten met een optreden van de getalenteerde sopraan Tenar van Kooten Niekerk.

​Extra informatie

​De zomeravondspektakel in de Millinger Theetuin begint om 19.00u. Tickets à raison van €10,- zijn te verkrijgen bij Café Frowijn (Pontanusstraat, Nijmegen) of in de Millinger Theetuin.

De Millinger Theetuin is vanaf het kerkje in Kekerdom te voet of per fiets bereikbaar. Voor de terugtocht na afloop van het programma stelt de theetuin zaklantaarns ter beschikking.