Tijden en prijzen

De Millinger Theetuin is van eind maart tot eind oktober elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

De entree is € 5,00 per persoon inclusief een consumptie. Kinderen tot 4 jaar en senioren vanaf 80 jaar betalen geen entree.

Honden zijn, mits aangelijnd, welkom in de Theetuin.

Vrienden- en Vriendinnenkaart

Wist u dat u bij de Millinger Theetuin een ‘Vrienden- en Vriendinnenkaart’ kunt aanschaffen? En dat u met die kaart een heel seizoen lang gratis toegang heeft tot de Theetuin? En dat u dan voorrang heeft bij inschrijving voor de Table d’Hôte en andere activiteiten. En dat u wordt uitgenodigd voor een exclusieve ‘Vrienden en Vriendinnen Zomeravondborrel’? En wist u dat u, last but not least, 10% korting ontvangt op aankopen bij ‘Semper Florens Bloemen’ in Berg en Dal, ‘De Blauwe Druif’ in Nijmegen en ‘Puri Tea’ theehandel in Malden.

De Millinger Theetuin Vrienden- en Vriendinnenkaart kost € 15,- en is aan te vragen per mail, of direct te koop in ons café.

Route en bereikbaarheid

De Theetuin is alleen te voet of per fiets bereikbaar. Een prachtige wandeling van een kleine 2 kilometer brengt u vanaf het kerkje in Kekerdom, dwars door het natuurgebied van De Millingerwaard, naar de Theetuin. U hoeft slechts de paaltjes met de blauwe kopjes te volgen.

Met de auto
Als u met de auto komt kunt u deze parkeren aan de voet van de dijk tegenover het kerkje in Kekerdom (betaald). Wij verzoeken u vriendelijk rekening te houden met omwonenden en geen overlast te veroorzaken. Het is niet toegestaan met de auto het natuurgebied in te gaan.

Gratis parkeren
Ook is er de mogelijkheid om gratis te parkeren bij De lange Paal. Deze parkeerplaats ligt langs de dijk tussen het dorp Kekerdom en Millingen aan de Rijn. Als u de Millingerwaard inloopt, volgt u de paaltjes met blauwe kopjes. Vanaf ‘het Vogelhuis’ volgt u de bordjes ‘Millinger Theetuin’.

Fiets Huren
Bij Hotel Millings Centrum in Millingen kunt u tegen een schappelijk tarief een fiets huren waarmee u een mooie tocht naar de theetuin kunt maken.

Openbaar vervoer
Komt u met openbaar vervoer? Buslijn 80 of 82 brengt u vanaf Centraal Station Nijmegen naar Kekerdom. Bekijk de bustijden op Connexion.

Millingerwaard

Gebiedskaart Millingerwaard
Wilt u meer weten over de Millingerwaard? Klik hier voor de meest actuele gebiedskaart of neem een kijkje op de website van Staatsbosbeheer.
Hiernaast de kaart met wandelroutes. Bekijk de grote versie

Laatste 2,5 km te voet of per fiets
De Theetuin is vanwege de unieke ligging alleen te voet of per fiets bereikbaar. Vanwege natuurbehoud is het NIET toegestaan om met de auto of ander gemotoriseerd voertuig het natuurgebied in te gaan.

Natuurwandelingen

In een meander van de Waal ligt aan het begin van de Nederlandse rivierdelta natuurgebied De Millingerwaard. Hier werden vormalige landbouwgronden teruggegeven aan de natuur; rivier en natuur kregen de ruimte. Dit was het eerste grootschalige natuurontwikkelingsgebied in Nederland en nog altijd een voorbeeld op Europese schaal. Het gebied heeft zich in de afgelopen decennia ontwikkeld tot een zeer divers natuurgebied met een rijke flora en fauna. Inmiddels ligt er een stroombaangeul met kwelvingers waarmee ruimte voor de rivier is gemaakt. De natuurontwikkeling is ongekend dynamisch door hoog- en laagwater. De soortenrijkdom boven en onder water is er enorm.

Tijdens een natuurwandeling van een dik uur krijgt u onder leiding van één van onze natuurgidsen deze natuurrijkdom van dichtbij te zien. Er is onder andere aandacht voor de vogels, planten, libellen en vlinders die in dit gebied voorkomen.

Neem voor aanvragen en tarieven contact op met
Bram Ubels: bramubels@hotmail.com of 06-81538110

Arrangementen

Groepen of familie
Voor groepen of familie bestaat de mogelijkheid om voorafgaand aan, of na een High Tea, lunch, ontbijt of diner een activiteit te organiseren; bijvoorbeeld een door natuurgids of ornitholoog begeleilde wandeltochten in de Millingerwaard en diverse creatieve workshops.

Bedrijven
De Millinger Theetuin biedt een scala aan arrangementen als u met uw bedrijf of zakelijke relaties een speciale activiteit wilt organiseren op een unieke locatie. Denk daarbij aan vergaderingen, ‘heidagen’, seminars, workshops of foto- en filmshoots.

Neem gerust contact op voor meer informatie.

T 0481-431885
E contact@millingertheetuin.nl

Wintertuin op zondag

Ook in de winter kunt u de theetuin bezoeken. In 2019 zijn wij elke zondag open vanaf 6 januari tot16 maart van 10.00 tot 17.00 uur. U kunt op de zondagen reserveren voor een ontbijt, lunch of high tea, maar ook gewoon langskomen en bij de houtkachel genieten van een warme chocomelk, een zachte rode port of een kom heerlijke zelfgemaakte soep. Welkom!

Vanaf zaterdag 23 maart zijn wij weer elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. In de zomermaanden juni, juli en augustus zijn wij op vrijdag bovendien geopend tot 21.30 uur.

In de buurt

Hotel-café ‘Oortjeshekken’
Erlecomsedam 4, Ooij
www.oortjeshekken.nl
(024) 663 12 88

Stichting Ark
Rondleidingen in de Millingerwaard
Stichting ARK
contact@millingertheetuin.nl
(0481) 433 750

Land van Honing
Catering en kok aan huis
www.landvanhoning.nl

Zicht
Vergaderlocatie
zicht-persingen.nl

Cadeaubon

Wilt u geliefden, vrienden of familie verrassen met een ontbijt, lunch of high tea in de Theetuin? Bij ons kunt u speciaal daarvoor een cadeaubon kopen met een door uzelf te bepalen bedrag. De Millinger Theetuin Cadeaubon kunt u aanvragen per mail, of direct bestellen aan de balie van het café.

De Theetuin in de pers

Regelmatig verschijnen er artikelen over de Millinger Theetuin in Nederlandse of Duitse bladen. Hieronder een overzicht van de laatste publicaties.

NRC

Excellent Wonen & Leven

Rheinische post

Libelle 25

Libelle 33

Gardeners’ World

Geschiedenis

Lang geleden…
Toen ik in 1976, 22 jaar oud, voor het eerst voet op Klaverland zette, de naam van de enclave waar de huidige theetuin deel van uitmaakt, was ik meteen verliefd op die plek. Al was het toen een verlaten steenfabrieksterrein, kaal, en met ook heel veel lelijke fabrieksgebouwen. Maar het huis, waar ik kwam te wonen, lag aan de rand van het terrein op een dijkje. En daar had ik een fantastisch uitzicht op de rivier, de rivierduinen, de heuvelrug van Nijmegen, de weilanden met koeien en de natuurgebiedjes van Staatsbosbeheer die er toen al waren. Een mooier uitzicht bestond er niet.

Lees verder