Het zomerseizoen van 2017 ligt achter ons…

Poetsen poetsen en nog eens poetsen
We hebben de laatste weken vooral opgeruimd en gepoetst zodat alle stoelen, tafels en parasols schoon naar de opslag in Niel, vlak over de grens, gebracht konden worden. Marcel heeft onze 300 subtropische planten verhuisd naar een vorstvrije kas in Ewijk waar hij ze gaat snoeien, verpotten en bijmesten waar nodig.

Buxusmot
Henk onze tuinman verzorgt de “stervensbegeleiding” van de tuin. De afgelopen week zijn alle buxus planten, waar helaas de buxusmot zich aan te goed gedaan had, uit de grond gehaald en vervangen door “Chinese Kamperfoelie”. Het gaat natuurlijk een tijdje duren voor het een haag geworden is maar dat is toch ook weer de charme van zo’n levend en cyclisch gebeuren als een tuin.

Het was een mooi seizoen
Terugblikkend kijk ik terug naar een aantal nieuwe initiatieven die mooie nieuwe momenten hebben opgeleverd zoals “De Zomertuinavond” en de “Table d’Hote”. Hoewel voor beide activiteiten de temperaturen niet ideaal waren, hebben velen – inclusief wijzelf – er van genoten. De “Table” en de zomeravondtuin komen zeker terug in 2018.!

Door personele problemen bij LUX kon helaas de de filmavond geen doorgang vinden. Jammer maar helaas was het die avond (15 augustus) ook miezerig koel weer. Al met al was het voor mij toch een heel geslaagd jaar met veel bezoekers die genoten hebben van de Millinger Theetuin en de Millingerwaard.

Winterseizoen is geopend
We zijn inmiddels overgegaan naar de herfst en winter opening. Voor wandelaars en fietsers zijn op zondag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Bij het knapperende haardvuur serveren we winterse kost en drankjes.

Ook in de winter leuke activiteiten in de Theetuin
Nieuw deze winter zijn de verschillende workshops en huiskamerconcerten die in december zullen starten.

Workshop met bloemen
Zo gaan we met de bloemenmeisjes uit Beek op 11 en 12 december een workshop aanbieden met een lunch of high tea. Details zijn te vinden op onze FB pagina en hier op onze website.

Huiskamerconcerten
We hebben de harpiste van het Gelders Orkest bereid gevonden de serie huiskamerconcerten te openen op zondag 10 december. Dit combineren we met een ontbijt.

In januari, februari en maart vervolgen we deze klassieke concert serie. Dan combineren we het concert met achtereenvolgens een lunch, een high tea en een diner, verzorgd door onze vaste huiscateraar Olga van het Land van Honing.

Verder in het nieuwe jaar
Peter Eijkhout van Sauter wijnen zal in het nieuwe jaar een vervolg geven op zijn wijnworkshop van afgelopen zomer en Asoka Groen van Puri Tea zal een workshop Thee verzorgen.

Enfin we gaan er zelf voor zorgen dat we niet gaan ‘winterslapen’!

Ik hoop jullie deze winter wederom te mogen begroeten en wens jullie een knusse wintertijd toe!

Rob Frowijn