Net nog even gelezen wat ik vorig jaar in november te melden had. Ook een mooi jaar geweest, 2017, maar 2018 was wellicht nog fijner. Het was een exceptioneel seizoen, met uitzonderlijk veel en prachtige zomerdagen, soms extreme hitte en het was natuurlijk ook het seizoen van de grote droogte…

Als ik nu naar buiten kijk heb ik zicht op wat er van die machtige Waal nog overgebleven is: niet zo heel veel!  Schepen varen voorzichtig manoeuvrerend en halfvol richting Rotterdam en Ruhrgebied. Een vreemde gewaarwording. 
Wij hadden natuurlijk ook last van de droogte. Door een grondwaterleiding aan te leggen konden we echter met een gerust hart de tuin van het nodige water voorzien en zo totale uitdroging voorkomen.

De lente-expositie aan het begin van het seizoen was inspirerend. De eigenwijze mannetjes van Jan Verschueren, de dartelende lammetjes van Esther de Jong maar ook de spannende sculpturen van Tajddin Özen hebben mij en velen anderen geraakt. Goed om te weten dat Jack alweer begonnen is met de contouren van de komende expositie in 2019.

De Table d’Hôte, dit jaar op vrijdag, is steeds populairder aan het worden. Olga, van het Land van Honing, zorgde elke vrijdag voor een heerlijk vegetarisch 3 gangen menu. Ook in 2019 zullen we in de zomermaanden deze Table weer aanbieden. De overwegend positieve reacties op het vegetarische aanbod heeft mij geïnspireerd om vanaf volgend jaar alleen nog met vegetarische gerechten te gaan werken.

Omdat tijdens dit seizoen bijna geen regendagen waren te tellen, bleef het erg druk en gaan we er nu met ons hele team even tussenuit. Er wordt opgeruimd en geschilderd en dan gaan we op zondag 2 december weer open. De zondagen zijn we in het winterseizoen geopend van 10.00 tot 17.00 uur, behalve bij hoog water. Als dit het geval is maken we dat bekend op Facebook en op onze Website.
 Op de website vind je onder ‘Activiteiten’ een overzicht van al onze activiteiten. Reserveringen voor deze activiteiten kunnen alleen via het contactformulier op onze website. Bellen heeft dus in verband met onze afwezigheid geen zin.

Behalve de van vorig jaar bekende Huiskamerconcerten op de zondag, continueren we ook onze samenwerking met Brenda Lelie die dit winterseizoen op zaterdagmiddag 4 keer een Yoga/Mindfulness sessie zal verzorgen.
 Olga van het land van Honing biedt twee vegetarische kookworkshops aan, en in het nieuwe jaar gaan we een Flamencomiddag presenteren met Theo Janssen.

Rest mij nog jullie een heerlijk knusse winter toe te wensen en hopelijk mag ik jullie welkom heten bij de vrienden en vriendinnenborrel op zondag 16 december om 14.00 uur! Noteer die dag in je agenda! Thomas Geiselbrecht (klassiek gitarist) zal deze middag muzikaal omlijsten.
 Welkom!

Warme groet,
 Rob Frowijn