Zondag, eind van de middag, met een waterig zonnetje boven mijn hoofd, zit ik op het terras van Café Frowijn mijn eerste nieuwsbrief voor de theetuin te schrijven. Het is de eerste zondag van dit seizoen dat ik de rust en ruimte vind om deze brief te schrijven.

Vanaf de opening op 24 maart is het op een enkele dag na fantastisch weer geweest. Veel zon en regen op de juiste momenten zorgden voor een ware groene explosie. De Japanse kers, de Kolkwitzia, de geurende rozen, ze hebben allemaal hun mooiste momenten alweer gehad. Duizenden bezoekers hebben hier al van genoten.

Veel belangstelling is er voor de ‘lente expositie’ die door Jack, in samenwerking met verschillende kunstenaars is georganiseerd. Een absoluut toegevoegde waarde voor onze bezoekers.

Studio ds heeft samen met ons de website verbeterd. Duidelijkere navigatie, mooiere foto’s (dank Jack!) en up-to-date informatie over eten, workshops en activiteiten zijn nu makkelijker te vinden. Binnenkort zal de website ook voor onze Duitse gasten vertaald gaan worden.

We zijn al gestart met onze Table d’Hôte. Dit jaar presenteert Olga van ‘Land van Honing’ op vrijdag een heerlijk vegetarisch driegangenmenu. Informatie hierover is te vinden op onze site en Facebookpagina.

Dit jaar bestaat ook de mogelijkheid te werken aan je innerlijke rust.  Brenda Lelie en de Theetuin organiseren ‘mindfulness- en yogasessies’, bij uitstek geschikt in onze tuin.

Voor augustus zij we druk bezig een aantal activiteiten voor te bereiden. Je kunt je verheugen op een, door onze boswachter Thijmen Heerde georganiseerde, ‘beversafari’, en niet te vergeten een ‘Zomertuinavond’ op 17 augustus: Ron Vervuurt is bezig samen met ons een avond te organiseren die draait om lekker eten, drinken en een klassiek concert met een ‘twist’. Bovendien zullen er op een aantal dagen ‘proefsessies’ met onze thee- en wijnleveranciers aangeboden worden. Over twee weken zullen op de website en op Facebook de definitieve data worden aangekondigd.

Voor de vrienden en vriendinnen van de tuin organiseer ik dit jaar op donderdag 6 september vanaf 19.00 uur een klein feestje. Hapje, drankje en een stukje muziek zijn de ingrediënten van deze avond. Noteer de datum nu vast in je agenda!

De schoolvakanties zijn in het zuiden al begonnen, en voor echt zomerweer hoef je voorlopig Nederland niet te verlaten. Dus tot ziens, hopelijk mogen we je weer op zo’n zonovergoten dag begroeten.

Namens ons hele team wens ik jullie een heerlijke zomer.

Warme groet,

Rob Frowijn