Zondag 20 januari vindt de eerste van een nieuwe serie ‘Huiskamerconcerten Plus!’ plaats in het café van de Millinger Theetuin. Een klein klassiek concert in de intieme sfeer van de theetuin vergezeld van een ontbijt, lunch, high tea of diner. Musici uit gerenommeerde orkesten en ensembles vertellen over hun passie en spelen werken van bekende en minder bekende componisten.
Duo Leeghwater, bestaande uit altvioliste Marieke Weenink (o.a. Het Gelders Orkest) en fluitiste Marieke Franssen (o.a. Nieuw Ensemble Amsterdam) vertolkt op 20 januari klassieke composities terwijl ondertussen een uitgebreid ontbijt wordt geserveerd.
De ochtend wordt ingeleid en gepresenteerd door Ron Vervuurt.
Aanvang is om 13.00u en de kosten voor concert én lunch bedragen € 24,50.

Aanmelden kan via de website: www.millingertheetuin.nl/reserveren

Duo Leeghwater

Fluitiste Marieke Franssen heeft zich voornamelijk toegelegd op hedendaagse muziek en is als free-lancer actief in verschillende ensembles zoals Nieuw Ensemble (Amsterdam), Ensemble Modern, Doelen Ensemble en speelt met het Wervelwind Ensemble muziektheater voor kinderen.

Sinds 2011 geven Marieke en Marieke concerten op locatie, waarbij ook de geschiedenis van de locatie en het gebouw zelf een belangrijk onderdeel vormen van het concert. Het Duo speel­de concertseries in vele gemalen in Noord-Holland en Utrecht met als thema droogmakerijen en het (over)le­ven onder zeeniveau. Op dit moment houdt Duo Leeghwater zich bezig met de forten van de Stelling van Am­sterdam, waarbij het water niet als vijand, maar juist als bondgenoot en verdedigingsmiddel wordt ingezet.

Voor de allerkleinsten presenteerde Duo Leeghwater in oktober Hoera het bos is jarig! in de concertzalen van Arnhem en Nijmegen: een theatraal concert voor peuters en dreumesen.

Voor meer informatie www.duoleeghwater.nl